Sidebar Menu

Vad är Trikologi?

Trikologi betyder Läran om håret och hårbotten. Håret är uppbyggt av ett protein som heter keratin. Varje hårstrå har en näringskanal som har till uppgift att transportera näringsämnen till håret. Förutom näringskanalen finns även celler vid hårsäcken som fylls med blod och bildar hårceller.

Håret växer i tre olika faser. Under flera år i kan det vara i tillväxtfas. Sedan – efter sex upp till åtta år – vilar hårsäckarna några månader varefter håret stöts av. Sedan tar det fart och växer  och det kommer nya strån. För den normala hårcykeln krävs en frisk hårbotten och näring som man får i sig via maten. Talgkörtlarna i hårsäckarna utsöndrar fett och hjälper till att hålla håret mjukt och spänstigt. Det är när håret hamnar i obalans, antingen till följd av överdriven fettproduktion från talgkörtlarna, eller otillräcklig näring/syrebrist hos hårsäcken som man börjar tappa hår. Håret får helt enkelt ingen möjlighet att växa sig stark.

Enzo Formentini, professor i dermatologi vid universitetet i Bologna är trikologins fader. Han utvecklade sin forskning för trettio år sedan med hjälp av en mikrokamera som förstorar hårstrån och hårsäckarna upp till 200 gånger. Genom detta kunde han finna kopplingar mellan håravfall och näringsbrist som han kunde se direkt på skärmen genom att identifiera obefintliga näringskanaler i hårstråna. Med hjälp av trikologi kan man identifiera psoriasis, alopecia, torr mjäll, fet mjäll, fet hårbotten, näringsbrist mm.

Vad gör Trikologibehandlingen?

Trikologimetoden och dess behandlingar är baserade på patenterade naturprodukter och passar för alla som är missnöjda med sitt hår men kan också komplettera mer traditionella sjukvårdsinsatser eller ersätta dem när resultaten inte blir de önskade. Metoden kan förbättra förhållandena för dem som drabbas av psoriasis eller mjälleksem. Klådan försvinner, hårbotten blir mjukare och mer elastisk vilket gör att hårsäckarna kan ta till sig syre och den näring de behöver. Hårsäckarna stimuleras vilket gör att blodcirkulationen ökar och resulterar i ett starkare hår.

Men hur går det till? 

Först görs en konsultation med kamera där diagnos konstateras, och därefter skräddarsys en individuell behandlingsperiod.

Vem kan göra en Trikologibehandling? 

Alla som upplever besvär med sitt hår t.ex

Synlig mjäll i hårbotten som faller ner på axlarna
Återkommande klåda i hårbotten som inte försvinner trots byte av schampo
Psoriasis i hårbotten och kortisonbehandling inte hjälper
Fläckvis håravfall, så kallad alopecia
Håravfall som är mer än vanligt och som pågått under en längre tid
Fett hår trots att man tvättat det dagen innan
Tunt, sprött och torrt hår som lätt bryts av

Hur mycket kostar det?    

Kom in för pris och konsultation. Eftersom vi skräddarsyr för varje enskild kund kan priserna variera. OBS: Bokning är bindande. Vid avbokning debiteras hela summan.

Vi använder oss av italienska märken som innehåller ekologiska och eteriska oljor och essenser från växtriket!

Vad säger kunderna? Nedan följer utvärdering från en av våra kunder:

  1. Vilka hårproblem sökte du behandling för?  Alopecia
  2. Hur upplevde du salongsbehandlingen?  Den var jättebra! Jag var jätteglad att få stressa av och ta en kopp kaffe varje gång jag kom. Älskade det!
  3. Vad tyckte du om produkterna? (hjälpte de? var de bra? dryga? ange gärna specifika produkter såsom schampo, inpackning, Calmante etc)Schampot är väldigt drygt och det kändes bra för då behöver jag som fattig student inte handla så mycket. De andra produkter för efterbehandlingen luktade så gott och jag fick ofta komplimanger av vänner som sa att det luktade gott också. Sedan var rengöringsprodukterna så uppfräschande för hårbotten att varje gång jag använde de kände jag mig som en ny människa.
  4. Hur upplever du ditt hår efter behandlingarna? Ser du något resultat? (positiva, negativa förändringar)Mitt hår blir mindre fettigt nu. Men även om det blir fettigt så samlas det inte i klumpform på hårbotten, vilket är väldigt skönt och det luktar inte illa konstant längre (vilket det gjorde förut trots att jag tvättade det). Men det kommer ju bli mindre fettigt nu när jag avvänjer det och inte tvättar det lika många gånger i veckan. Håret känns även friskare och min naturliga hårfärg syns mer, det ser mycket mer livfullt ut och det kliar inte lika mycket. Bara positivt.
  5. Skulle du rekommendera andra att prova trikologi? (ange skäl om möjligt)Självklart, jag blev så nöjd med min behandling att jag önskar alla som har samma hårproblem att genomgå denna. Det är dyrt men värt alla pengar och förr eller senare måste man få bukt med problemet så det är lika bra att få det så fort som möjligt